Se livet lite ljusare!

Att vara tacksam är inte detsamma som att inte se och vilja förändra det som inte är bra!

Genom att visa tacksamhet mot sig själv och andra kan göra att livet känns lite ljusare. Visst är det underbart med ljuset! Då menar jag solljuset! Sommarsolståndet har nyligen inträffat och vi är inne i tiden då det är som allra ljusast. Njuter du av att ljuset är här? Eller kör du på som vanligt? Ibland kan vi behöva stanna upp och bara vara för att se allt vackert vi ha runt omkring oss! Se allt vi kan vara tacksamma för! Ta en stund varje dag där du t.ex. sätter dig stilla och bara ser dig runt där du är. Vad är det du har som är vackert, som du älskar, som du är tacksam för eller som du verkligen vill vårda!

Just nu är jag tacksam för ljuset, solljuset det gör det lite lättare att leva. Jag är tacksam för att jag har möjlighet att tillbringa tid med mina nära och att vi tillsammans t.ex. kan åka till en vacker sjö och njuta!

Även när det är ljust och livet kanske känns lite lättare så behöver vi pausa för att inte köra rätt in i väggen, för att vi tror att vi måste göra allt på en gång!

Om du, precis som jag och säkrt många andra tänker att du skulle vilja ha något du inte har. Kanske tänker du att du vill ha mer tid för något, ett större hus, en bättre bil eller mer i lön. Inget av detta uppfylls genom att tänka att du vill ha, du kanske till och med tycker att det känns ganska trist när du tänker på det. Du kanske till och med tänker att andra har det bättre än du. Det gör dig förmodligen inte glad. Genom att se det du har och visa tacksamhet för det, skapar du positiva tankar istället för att se det negativa i att inte ha. Här kommer ett tips på vad du kan göra för att enklare påminna dig om vad det är du har att vara tacksam för!

En övning i att se livet lite ljusare!

Börja varje dag med att skriva ner vad du ser fram emot under dagen! Sätt dig någon gång under dagen och se dig runt om kring, lägg märke till vad du har som du kan vara tacksam för!

Innan du går och lägger dig, summera dagen genom att skriva ner tre saker du blivit glad, stolt eller känt dig tacksam för under dagen!

Låt dessa nedtecknade saker få bli din tacksamhetsbank som du kan återvända till dom dagar du känner att allt är botten. Det kan hjälpa dig att se livet lite ljusare. Du ska givetvis tillåta dig att vara ledsen, arg och nere också men låt inte andras lycka bli din olycka!