SJÄLVKÄRLEK!

Tar du hand om dig och ger dig själv kärlek?

Att ge sig själv kärlek och omtanke är inte att vara egoistisk. Kärlek till sig själv är början till att kunna ge äkta kärlek till andra. Om du inte älskar dig själv hur ska du då kunna älska andra? Genom att ge dig själv kärlek och omtanke gör att du lättare kan ge äkta kärlek och omtanke till andra. 

Börja med att uppskatta dig själv och dina förmågor för att sedan se och uppskatta andra utifrån deras förmågor. Vi ger ofta uppmärksamhet till andras förmågor och beundrar andra. Många gånger ser vi avundsjukt på andra och önskar att vi var som dom. Men vi missar ganska ofta att se våra egna förmågor. Att uppskatta och beundra oss själva. Har du prövat att se på dig själv så som andra ser på dig? Har du någon gång verkligen lyssnat och tagit in när någon förklarar hur bra du är eller uppskattar dig för den du är? Börja med att lägga märke till när andra säger något gott om dig och ta sedan till dig det och lägg det på minnet så att du kan plocka fram det när det behövs. När du behöver en uppiggande hälsning till dig själv. 

Självkärlek är för mig när jag tar hand om mig, när jag ger mig själv utrymme och när jag t.ex. säger till mig själv: “Jag är stark och jag är vacker precis så som jag är”. Ju mer jag säger det till mig själv desto säkrar blir jag på att det är sant 🙂

När jag känner mig stark och vacker så har jag lättar att se hur andra strålar utan att bli missunnsam och avundsjuk. Det ger mig alltså två goda saker. Att jag själv känner mig stark och vacker och att jag kan njuta av att andra strålar! 

Börja du också!

En kort meditation som ger dig möjlighet att få känna stt du duger precis så som du är!