Vad yoga innebär för mig?

Det är viktigt för mig med yoga, avslappning och sinnesro!

För mig innebär yoga att ha rutiner och verktyg för att stärka mitt självförtroende, för att öka min självkänsla och att må så bra som möjligt. Mer om rutinere kommer i ett blogginlägg och nyhetsbrev längre fram. Avslappning är en del av yogan och att hitta en balans mellan aktivitet och avslappning. Yogan ger mig en form av sinnesro och med det blir jag en bättre medmänniska med större tålamod och mer acceptans för olikheter.

YogaMara är mitt försök att dela med mig av yoga och avslappning för att uppnå sinnesro! Jag som driver YogaMara heter Marina Rauséus och jag har startat min inre resa, en resa som tar sin form genom att lyssna inåt. Lyssna på vem jag är och vad som ger mig bästa möjliga utdelning. Jag vill välja att våga stanna upp, lyssna och följa. Ibland misslyckas jag men många gånger lyckats med och jag är övertygad om att jag kommer att lyckas med ännu mer! Att misslyckas innebär att jag också lär mig något och därmed utvecklas. Om jag kan se mina misslyckanden ur det perspektivet blir det lite enklare att resa sig upp ur ett så kallat misslyckande.

Min resa in i yogans värld har inte varit spikrak. Jag prövade yoga för många år sedan men tyckte då att det var för långsamt och stilla. Jag förstod inte alls varför man skulle slösa bort tid på att röra sig långsamt och inte alls blir svettig. När jag förstod att det fanns olika sorters yoga och att alla lärare var unika hittade jag till yogan på riktigt. Jag uppskattade till och med att ligga still i avslappning i slutet av klassen. Jag fick energi av att yoga! Jag vågade tro mer på mig själv och kunde plötsligt fatta bättre beslut som gick i linje med vem jag är.

Ibland behöver jag hjälp för att komma vidare, jag kan behöva påminnas om saker som jag redan vet men som inte riktigt blir av, för att komma på rätt spår igen. En sak jag kommit på är att min morgonrutin är viktig för att resten av dagen ska blir bra! Läs mer om min morgonrutin i blogginlägget ”Nyckeln till en lyckad dag!

Min stora passion just nu är att lyssna på vibrationer, ljud, sjunga mantran, meditera och stanna upp. Jag skulle så gärna vilja dela med mig av mitt nyvunna intresse, ljud!! Vill du starta din resa eller fortsätta resan med dig själv tillsammans med mig så är du så välkommen att höra av dig! Boka in dig på en klass till hösten eller kom till Kumla för att yoga utomhus!

Önskar dig en fin dag!

Ta hand om dig annars kommer du inte kunna ta hand om andra!