Om mig

Min resa i yogans värld

Min resa in i yogans värld har inte varit spikrak. När jag förstod att det fanns olika sorters yoga och att alla lärare var unika hittade jag till yogan på riktigt. Jag fick energi av att yoga!

Marina Rauséus

YogaMara är mitt stora äventyr! Jag som driver YogaMara heter Marina Rauséus och min förhoppning är att du och många fler vill följa med och upptäcka ditt äventyr. Ett äventyr som tar sin form genom att lyssna inåt. Lyssna på vem du är och vad som ger dig bästa möjliga utdelning. Våga stanna upp, lyssna och följa. Ibland misslyckas vi men eftersom du läser detta har du lyckats med massor och jag är övertygad om att du kommer att lyckas med ännu mer!

Att ta sig upp efter ett fall, stort som smått stärker och kan skapa kraft och energi. Men du måste våga lyssna och reflektera! För att snabbare komma upp igen efter ett fall behövs en väl förankrad grundplatta som är stabil och det är där yogan kommer in. Yoga är så mycket mer än bara de fysiska positionerna. Yoga för mig är också meditation, avslappning och att våga lyssna inåt och utmana mig själv.

Fördelar med yoga

Starkare kropp

Mindre oro

Bättre hälsa

Ökat fokus

Minskad stress

YogaMara Yoga i Kumla och yoga online
YogaMara Yoga i Kumla och yoga online
YogaMara Yoga i Kumla och yoga online

Min resa

Min resa in i yogans värld har inte varit spikrak. Jag prövade yoga för många år sedan men tyckte då att det var för långsamt och stilla. Jag förstod inte alls varför man skulle slösa bort tid på att röra sig långsamt och inte alls blir svettig. När jag förstod att det fanns olika sorters yoga och att alla lärare var unika hittade jag till yogan på riktigt. Jag uppskattade till och med att ligga still i avslappning i slutet av klassen. Jag fick energi av att yoga!

2016 vann jag en biljett till ett yogaevent och jag åkte dit. När jag kom hem var jag övertygad om att jag ville lära mig mer om yoga så jag bokade plats på en yogalärarutbildning i Malmö. Inte för att bli yogalärare utan för att lära mig mer. I september 2016 fick jag mitt certifikat som Global yogalärare (100 h). Jag började undervisa våren 2017 och hösten 2017 gick jag en utbildning i Klassisk Hathayoga. Hösten 2019 anmälde jag mig till 200 h yogalärarutbildningen hos Veronica Jäderlund och Everyday Yoga School, där jag i december 2019 fick mitt certifikat som yogalärare godkänt av KRY (Kroppsterapeuternas yrkesförbund).

Jag har också gått Yoga Nidra för barn och tonåringar hos Barnyoga.com samt Yinyoga 10 h för Johanna Hector vid Global Yoga.
Med den erfarenhet och utbildning jag nu har känner jag mig reda att utöka min undervisning och har därför startat mitt eget företag Yoga-Mara där jag hoppas få chansen att förmedla yoga på ett positivt och konstruktivt sätt. Jag vill också ge fler chansen att hitta sin egen version av yoga, en variant som passar in ditt sammanhang.

Sagt om Yogamara

Sagt om Yogamara

Marina är en inspirerande och mycket skicklig yogainstruktör. Att yoga med Marina är en upplevelse med precis lagom balans mellan ansträngning och avkoppling. Rekommenderas varmt!
Andrea
Det är så skönt och fridfullt att yoga hemma. Bra start på morgonen och möjlighet att repetera senare. Jättebra instruktioner och varierade pass. Bra blandning mellan kropp och psyke.
Gisela